Meer foto's onderaan deze pagina

Beschrijving:

Ligging:
Welkom in onze rustieke chambres d'hôtes in de prachtige Auvergne - Haute Loire
Heeft u een zwak voor kleine Franse dorpjes, waar u de hanen hoort kraaien en de koeienbellen hoort rammelen? Voor plekjes waar het jachtige leven ver te zoeken is en het ontbijt bestaat uit o.a. knapperig vers stokbrood, huisgemaakte confiture en een heerlijke kop koffie? Dan is La Fougeraie uw vakantiebestemming. Onze Chambres d'hôtes ligt in een minuscuul dorpje 'Folgoux' en is geheel in stijl ingericht. In een voormalige kasteelboerderij, waar in de oude koeienstallen een brocantewinkeltje gevestigd is. Met een (zwem)meer op loopafstand, prachtige natuur voor uw wandelingen/fietstochten, leuke (brocante)markten binnen handbereik en zelfs de mogelijkheid tot het volgen van diverse workshops. Een klein paradijsje op 920 meter hoogte, ver weg van het gejaagde bestaan en toch op slechts een dagje rijden van Nederland.
Logies:
Wij hebben verschillende kamers beschikbaar:
La Chambre Verte:
Heeft een 2-persoonsbed (1.60m B) en geeft uitzicht op de binnen-plaats. Op deze etage ligt ook onze kleine huiskamer. Bij volle bezetting deelt u het sanitair met de Chambre Mastic. Deze kamer is samen met de Chambre Mastic en de huiskamer ook goed als familie etage (max 4 pers.) te huren.
La Chambre Mastic:
Onze Chambre Mastic is lekker licht en ligt op -1. Op deze etage ligt ook onze kleine huiskamer en de Brocante. De kamer heeft een 2-persoonsbed (1.40m B). Bij volle bezetting deelt u het sanitair op deze verdieping met de Chambre Verte. Samen zijn de kamers (en de kleine huiskamer) ook geschikt als familie etage (max. 4 personen).
Familie etage:
Een ideale etage voor een gezin met max. 4 kinderen. Er zijn drie 2-persoonskamers met enkele bedden. Er is uitzicht op zowel de tuin als de court. Deze etage is voorzien van eigen sanitair.
La Chambre Olive:
Deze sfeervolle kamer vindt u op de begane grond. De kamer heeft 2 losse 1-persoons bedden en geeft uitzicht op de binnenplaats en de tuin van het achterliggende kasteeltje. Bij volle bezetting, deelt u het sanitair op deze verdieping met de Chambre Orange.
La Chambre Orange:
Ook deze charmante kamer vindt u op de begane grond. De kamer heeft 2 losse 1-persoons bedden en geeft uitzicht op de binnenplaats en de tuin van het achterliggende kasteeltje. Bij volle bezetting deelt u het sanitair op deze verdieping met de Chambre Olive.
Tot slot hebben we een 6-persoons gite in de verhuur, deze verhuren we per week, van zaterdag tot zaterdag. Kijk voor alle tarieven op onze website chambresdhoteslafougeraie.nl/gite/
Min. - Max. aantal personen: 1 - 14
Extra:
Het concept van La Fougeraie is "Terug naar de natuur maar dan anders". Met je blote voeten in het gras, de frisse wind door je haar, schone lucht in je longen en de zon die alles vrolijk kleurt. De luxe bestaat niet zo zeer uit een reguliere 5 sterren accommodatie maar uit een accommodatie die rust, ontspanning, inspiratie, genieten en culinaire verrassingen met zich meebrengt… Een rustieke kasteelboerderij waar de sfeer van weleer nog volop aanwezig is. De kamers zijn basic maar stijlvol. Het eten komt deels uit eigen tuin of uit de omliggende bossen (paddestoelen) en verder natuurlijk uit de regio. Bij La Fougeraie kunt u zowel inwendig als uitwendig van die natuur genieten.
La Fougeraie – Gastenkamers en gîte in een rustieke kasteelboerderij