Beschrijving:

Ligging:
La Souche (Commune de Saint Chinian) ligt in het Département Hérault, in de provincie Languedoc-Roussillon. De Languedoc-Roussillon is het grootste wijngebied in Frankrijk. Ingesloten tussen de bergen en de Middellandse Zee kunt u eindeloos touren, fietsen (voor gevorderden) en wandelen door de bergen, heuvels en wijngaarden en pittoreske dorpjes. Ook kunt u het gehele jaar door in vele dorpen en steden in de omgeving de zogenaamde Brocantes en Vide Greniers (antiek- en curiosamarkten) bezoeken. Voor de liefhebber van zwemmen zijn er heerlijke plekjes te vinden aan de rivier de Orb of op het strand aan de Middellandse Zee. Dit is circa 35 minuten autorijden vanaf La Souche. De rivier de L'orb ligt dichterbij.
Logies:
In 2003 zijn we ons gaan vestigen in de Languedoc in Frankrijk in een klein gehucht, Hameau de Castelbouze, omringd door de uitgestrekte wijnvelden van Saint Chinian. Daar vonden wij een herenhuis, een zogenaamd Maison de maître, ooit het huis van een wijnboer. Dit bleek voor ons de perfecte plek om onze droom te verwezenlijken, namelijk het starten van een Chambres et Table d'hôtes.
In 2005 wordt La Souche (Frans: de stronk of wijnstok) geopend! Voorafgegaan aan een grondige renovatie waarbij het huis met behoud van het typische Franse karakter en de vele authentieke details, zoals de mozaïeken tegelvloeren, ornamenten plafonds en de hoge paneeldeuren, aan de moderne tijd werd aangepast.
In 2008 zijn alle vier kamers en het appartement klaar, ingericht met brocante meubels, tweedehands design en Ikea. Een mooie mix van oud en nieuw design. Achter het huis in de lommerrijke tuin is een natuurzwembad ( op zout) met vrij uitzicht over de wijnvelden.
In 2012 besluiten we een oude wijnschuur te kopen waarvan de achterzijde al aan onze tuin grenst. Het blijkt weer een enorme uitdaging om de oude schuur om te toveren tot luxe appartement. Het nieuwe appartement hebben we Le Souquet (Frans: petite souche) gedoopt. Le Souquet is dus een oude wijnschuur (cave) grenzend aan de tuin van La Souche.
Min. - Max. aantal personen: 2 - 14

Meer foto's onderaan deze pagina

De tarieven:

 De prijslijst is te vinden op onze site:  www.lasouche.com

Gegevens:

Gesproken talen: NL - FR - E
Contactpersoon: Marianne Vellekoop
Adres: Hameau de Castelbouze, 34360 Saint Chinian
Tel: 0033 (0)467 38 10 77
Email: [encode_email email=""]
Website: www.lasouche.com
Landelijk gelegen
La Souche: B&B met ook nog 2 vakantie appartementen – max 14 personen